El Capítol va endavant

Estàndard

cg27

(Joan Codina).- Aquests dies el CG genera poques notícies. És normal, ja que estem acabant totes les feines endegades quan falta pràcticament una setmana per a la clausura. Aquest matí s’ha fet la votació definitiva de les últimes verificacions de les estructures del govern central de la Congregació: la visita extraordinària i la visita de conjunt.

En aquests moments ja s’ha presentat la primera part (Escolta) del document Radicalitat evangèlica, i s’han aportat les esmenes que demà es discutiran, i, suposo, que se sotmetrà a votació “iuxta modum”. Mentrestant hem escoltat a l’aula la segona part (Lectura). Totes dues parts ja estan molt i molt treballades, la qual cosa fa pensar que anirem molt de pressa. Potser la tercera part (Camí) sigui la més entretinguda, ja que tothom demana que sigui molt concreta. Caldrà veure a quin nivell de concreció volem arribar.

2 pensaments sobre “El Capítol va endavant

  1. Francesc Riu

    Tens raó, Joan.
    Aquesta darrera setmana serà molt especial, també perquè, poc o molt, tots teniu ganes d’enllestir la feina i tornar a casa. Dos mesos son molts dies.
    De totes maneres, en aquesta ocasió el document conclusiu dels treballs del Capítol serà més important que en capítols anteriors. Estem vivint un canvi d’època. Com totes les institucions de l’Església, també la Congregació s’ha de posar un vestit nou. Els pedaços ja no serveixen.
    El papa Francesc ha insistit que, ara, l’Església necessita una conversió pastoral i missionera que no pot deixar les coses com estan (EG, 25). La nostra Congregació no pot ser una excepció.
    Però els papers ho aguanten tot! Tant de bo siguem capaços de canviar les actituds, per tal d’augmentar la nostra radicalitat evangèlica!
    Us esperem!

    • Francesc, la clau està en això que dius de la “conversió pastoral i missionera”. L’avantatge dels que hem participat en el CG27 és haver pogut reflexionar i expressar per a tota la Congregació aquest desig. La responsabilitat serà saber-ho transmetre bé i donar-ne testimoni.

Deixa un comentari